Joakim Darbom fick inte den problemfria STCC-debut han hoppats på, men kunde i alla fall köra in en första poäng i Sveriges tuffaste racingmästerskap vid helgens gästspel i Anderstorp.

Darboms inhopp i STCC-cirkusen skedde tillsammans med dalateamet Brovallen Design i en Audi RS3 LMS, men kompromissades av bland annat balansproblem och en punktering i fredagens tidskval.

Darboms bästa resultat på den småländska mossen blev till slut en poänggivande tiondeplats i det andra av helgens tre race, med 12:e respektive 13:e plats i de två övriga.

– Jag får med mig en poäng från den här helgen, men på det stora hela måste jag säga att jag är besviken, säger Joakim Darbom. Det har inte fungerat som jag hade hoppats och av någon anledning har vi dragits med problem vi inte kunnat lösa. Balansen i bilen har inte funnits där, och den kändes inte alls som på testet i Karlskoga för några veckor sedan. Det är tråkigt för oss alla, men jag skulle ljuga om jag påstod att det varit en bra helg. Vi har nog gjort vad vi har kunnat, men jag hade hoppats på mer. Det är bara att komma igen.

Joakim Darbom beger sig om några dagar vidare till Italien, där hans ordinarie satsning på standardbilsserien Trofeo Abarth rullar vidare på klassiska Imola-banan nästa helg. Där kommer Darbom dessutom att dubblera, med ett parallellt gästspel i det italienska TCR-mästerskapet som körs vid samma tillfälle. Darbom kommer där att ratta en Alfa Romeo Giulietta, ombesörjd av Huddinge-förarens Trofeo Abarth-team V-Action Racing i samarbete med specialistfirman Romeo Ferraris.

– Det blir en intensiv helg på Imola, men det ska bli väldigt kul, avrundar Darbom. Det blir första gången jag hoppar mellan två olika bilar i två olika mästerskap på det sättet, och det blir intressant att se hur man hanterar det. Jag ser mycket fram emot Abarth-tävlandet, som alltid, men framför allt är jag spänd på TCR. Det är en bra chans, speciellt just nu när jag kollar på olika alternativ inför 2018. Det blir full fart, men jag känner mig redo!

För mer information och fullständiga resultat från STCC-tävlingarna i Anderstorp, se www.stcc.se.